Stanovništvo u strahu

Nakon pucnjave centar Strasbourga pust, božićni štandovi se ispraznili

Napadač je u središtu Strasbourga ubio dvoje i ranio dvanaest ljudi, među njima šestero teško.
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2018. u 09:20 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko minuta nakon pucnjave na Božićnom sajmu u Strasbourgu u kojoj su u utorak navečer najmanje dvije osobe ubijene a dvanaest je ranjeno, središte grada je opustjelo, štandovi se ispraznili i zavladao je muk koji bi povremeno narušile tek sirene hitne medicinske službe, javljaju agencije.

"Bili smo na trgu Kleber, bilo je oko 20.00 sati. Čuo sam pucnjavu, nastala je panika i ljudi su se razbježali", rekao je Fatih.

Dok je i sam bježao vidio je tri ranjene osobe koje su ležale na tlu u ulici s trgovinama, nekoliko metara od velikog božićnog drvca sa svjetlećim ukrasima postavljenog u središtu grada u prigodi sajma, javlja France Presse.

Dvadesetdevetogodišnji napadač koji je otprije poznat policiji i ima dosje, došao je po mostu Corbeau u staru gradsku jezgru Strasbourga, gdje se održava Božićni sajam koji privlači turiste iz čitavog svijeta i otvorio vatru u ulici Orfevres.

Po zadnjem policijskom izvještaju objavljenom sinoć u 23.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, ubio je dvoje i ranio dvanaest ljudi, među njima šestero teško.

Kopirati
Drag cursor here to close