Problema je puno

Putin i Erdogan traže izlaz iz krize u koju ih je doveo rat u Siriji

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan otputovao je u posjetu Rusiji.
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2020. u 13:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan otputovao je u posjetu Rusiji.

U priopćenju iz Ureda za komunikacije Predsjedništva Republike Turske navedeno je kako će se Erdogan u okviru posjete Rusiji u Moskvi sastati s predsjednikom te zemlje Vladimirom Putinom.

Putin je u Kremlju primio Erdogana i istaknuo da rusko-turskim odnosima pridaje veliku važnost.

"Izražavam sućut zbog pogibije turskih vojnika u u Siriji. Gubljenje ljudskih života uvijek je velika tragedija. Nažalost, nitko, uključujući i sirijske vojne dužnosnike, nije znao lokaciju na kojoj su se turski vojnici nalazili", kazao je Putin.

Putin je kazao da su i snage sirijskog režima pretrpjele velike gubitke u Idlibu.

"Sirijska vojska je pretrpjela veoma ozbiljne gubitke. Zato je važno da nastavimo sastanke i razgovaramo o svim događanjima u Siriji kako se takve stvari ne bi ponovile i kako ne bi bili ugroženi tursko-ruski odnosi", poručio je Putin u dijelu sastanka s Erdoganom koji je bio otvoren i za predstavnike medija, prenosi turska državna agencija Anadolija.

Sastanak je nastavljen iza zatvorenih vrata.

Navedeno je kako će tijekom susreta biti govora o bilateralnim odnosima dvije zemlje, a bit će razmijenjena mišljenja i o aktualnim događanjima u sirijskom Idlibu.

O situaciji u sirijskom Idlibu Erdogan je sinoć razgovarao telefonom sa francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom.

Kako je priopćila Direkcija za komunikacije pri Predsjedništvu Turske, predsjednici su razgovarali o situaciji u sirijskom Idlibu te o migrantskoj krizi.

Izaslanstvo na čelu s turskim predsjednikom otputovala je u Moskvu s aerodroma Esenboga, u Ankari.

U Moskvu su s turskim predsjednikom otputovali ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, obrane Hulusi Akar, financija i trezora Berat Albayrak, šef Obavještajne službe Hakan Fidan, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin, glasnogovornik Stranke pravde i razvoja Omer Celik te potpredsjednik stranke Mahir Unal.

Kopirati
Drag cursor here to close