Samouvjeren

Najstariji francuski gradonačelnik ima 97 godina i ide po novi mandat

Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičac na vagi za drugu stranu.
Vijesti / Svijet | 03. 02. 2020. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marcel Berthome, najstariji francuski gradonačelnik, u dobi od 97 godina, najavio je da će zatražiti novi mandat na izborima u ožujku, objavio je francuski televizijski kanal FranceInfo.

''Još ima stvari koje trebam napraviti'', rekao je Berthome, gradonačelnik gradića Saint Seurin sur l'Isle, koji tu dužnost obavlja od 1971.

''Još preda mnom stoje novi izazovi koje treba preuzeti'', dodao je.

Berthome je 2014. izabran na gradonačelničku dužnost bez protukandidata, ostavši na čelnoj poziciji u gradiću koji se nalazi blizu Bordeauxa i ima 3.160 stanovnika.

No, na lokalnim izborima u ožujku dvojica pripadnika njegovog lijevog političkog krila planiraju se kandidirati protiv njega, prenio je FranceInfo.

Sadašnji gradonačelnik s indignacijom odbija bilo kakvu mogućnost da njegove godine mogu biti jezičac na vagi za drugu stranu.

''Možete biti izvanredan čovjek s 98 godina, a ima drugih koji mogu biti budale s 20'', tvrdi gradonačelnik.

Lokalni izbori u Francuskoj održat će se 15. i 22. ožujka. Stranka centra predsjednika Emmanuela Macrona nada se da će ostvariti uspjeh na lokalnim izborima prvi put nakon osnivanja 2016, no čini se da joj to neće poći za rukom, osobito u većim gradovima, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close