Uz oklopna vozila

Najavljeni novi prosvjedi u Parizu; na ulice izlazi 8.000 policajaca

Šef policije Pariza Michel Delpuech izjavio je za radio postaju RTL da sigurnosne službe planiraju razmjestiti isti broj snaga kao i prošlog vikenda, odnosno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila.
Vijesti / Svijet | 14. 12. 2018. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči sutrašnjih, petih zaredom subotnjih prosvjeda, šef pariške policije najavljuje da će na ulicama francuske prijestolnice ponovno biti raspoređena oklopna vozila i na tisuće policajaca. 

Šef policije Pariza Michel Delpuech izjavio je za radio postaju RTL da sigurnosne  službe planiraju razmjestiti isti broj snaga kao i prošlog vikenda, odnosno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila. 

Naveo da će ovog puta biti razmješteno više grupa patrolne policije čiji će zadatak biti hvatanje vandala, prenosi AP. 

Francuske vlasti priopćile su jučer da je preminuo jošš jedan pripadnik pokreta "žutih prsluka", šesti po redu, a nakon ššto ga je udario kamion prilikom blokade puta u blizini južnog grada Avignona. 

Lokalni dužnosnici su priopćili  su da je vozač kamiona uhićen i pritvoren nakon što je pokušao pobjeći s mjesta nesreće. 

Još pet demonstranata poginulo je u prometnim nesrećama, dok je više od 1.400 pripadnika "žutih prsluka" ozlijeđeno u prosvjedima protiv povećanja cijena goriva otkako su demonstracije počele prošlog mjeseca. 

Demonstranti su blokirali glavne prometnice širom Francuske, a u Parizu su prosvjedi prerasli u nerede. 

Sudionici aktualnih prosvjeda u Francuskoj nazivaju se "žutim prslucima" zbog fluorescentnih sigurnosnih prsluka koje nose.

Kopirati
Drag cursor here to close