Australija

Najavili stroge kazne za napuštanje domova za Uskrs

Federalne vlade upozorile su da će one koji krše zabrane i odlaze na nenužna putovanja kažnjavati s preko 1000 australskih dolara i do 6 mjeseci zatvora.
Vijesti / Svijet | 09. 04. 2020. u 12:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australske vlasti u četvrtak su zaprijetile oštrim novčanim, pa čak i zatvorskim kaznama onima koji se bez dobrog razloga nađu izvan svojih domova tijekom uskršnjih blagdana, u nadi da će tako zaustaviti širenje koronavirusa.

Premijer Scott Morrison rekao je u uskršnjoj poruci: "Ovaj Uskrs ostajemo kod kuće. Ne putujte, ne idite nikamo."

Federalne vlade upozorile su da će one koji krše zabrane i odlaze na nenužna putovanja kažnjavati s preko 1000 australskih dolara i do 6 mjeseci zatvora, prenosi Hina.

17-godišnja djevojka i njezina majka koja ju je učila voziti, kažnjene su s 1652 dolara svaka, nakon što je policija prošli tjedan u Victoriji zaustavila njihovo vozilo, prenio je News Limited. Kazna je kasnije ukinuta nakon što je vijest dospjela u lokalne medije.

U međuvremenu, tasmanijska policija najavila je da će helikopteri i dronovi slijediti vozila kako bi se ušlo u trag svima koji su na cesti bez valjanog razloga.

Policija Novog Južnog Walesa navodno je kažnjavala ljude zbog sjedenja na klupama u parku umjesto da vježbaju, dok je većina plaža u Sydneyju zatvorena kako bi se spriječila grupna okupljanja.

Vlada Novog Južnog Walesa počela je kažnjavati s 5000 dolara sve one koji pljuju ili kašlju na bolničko osoblje ili policiju, nakon što je prijavljeno nekoliko incidenata, navodi Hina.

Vjeruje se da su stroge izolacijske mjere polučile određeni uspjeh, jer je u posljednja 24 sata Australija zabilježila samo 100 novih slučajeva zaraze, što je najniži broj zabilježen u posljednja tri tjedna.

U Australiji je dosad zabilježeno 6087 slučajeva zaraze i 51 smrtni slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close