Francuska

Nadrealni performans: Pijanistički koncert s građevinske dizalice

Usred građevina u izgradnji, prkoseći zakonu gravitacije, Roche je svirao svoj instrument viseći naopako, s idejom da "izmijeni perspektivu".
Vijesti / Svijet | 27. 07. 2020. u 14:42 Bljesak.info
Pijanistički koncert s građevinske dizalice

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pomalo nadrealna scena u četvrti Malakoff u Nantesu: švicarski pijanist-performer Alain Roche ponudio je publici auditivno i vizualno iskustvo, svirajući klavir obješen s dizalice na visini od 40 metara od tla.

Usred građevina u izgradnji, prkoseći zakonu gravitacije, Roche je svirao svoj instrument viseći naopako, s idejom da "izmijeni perspektivu", da svirajući dobro osjeti gravitaciju koju svi uzimamo zdravo za gotovo. I da bude, kako je rekao, neka vrsta poveznice neba i tla.

Kako prenose francuski mediji, automobili su se u subotu zaustavljali i svi su gledali prema gore.

Građevinsku dizalicu na kojoj je vertikalno visio Roche i njegov klavir promatralo je stotinjak privilegiranih koji su dobili svoje mjesto kako bi poslušali koncert, sa slušalicama na ušima, piše Hina.

Izvan tog područja, brojni znatiželjni šetači sjeli su i poslušali glazbu. Zvuk nije idealan, ali je zanimljiva njegova mješavina sa zvukovima ulice, kažu oni.

"Trebali smo imati glazbeni festival u svibnju, ali je on otkazan", rekla je Fleur Richard, tajnica kulturnog centra. "Pa smo razmišljali što bi bilo više covid-kompatibilno".

Glazbeni performans Roche je ponovio i u nedjelju, na drugom mjestu u gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close