Srbi zahvaljuju što je "donio mir"

Trump na Kosovu ''dobio'' most i jezero

Prema trenutno dostupnom video i foto materijalu, koji se dijeli preko društvenih mreža, transparent da je most Trumpov je razvučen preko lukova mosta.
Vijesti / Svijet | 25. 09. 2020. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natpis "Trampov most" (Trump Bridge) osvanuo je u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom da kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsjedniku što im je "donio mir“, javlja KoSSev. Iz lokalne samouprave općine Zubin Potok, još uvijek nemaju saznanja o tome.

Video: Gazivode Brnjak

Prema trenutno dostupnom video i foto materijalu, koji se dijeli preko društvenih mreža, transparent da je most Trumpov je razvučen preko lukova mosta. Na samom putu na mostu se nalazi i još jedan transparent na kojem također na engleskom piše "Predsjedniče Tramp kosovski Srbi Vam zahvaljuju što ste donijeli mir“.


Da se transparenti zaista i nalaze na mostu, za KoSSev su potvrdili čitatelji koji se nalaze u Brnjaku.

Portal Kosovo online istovremeno je objavio video snimak na kom se vidi da je i na brani jezera okačen transparent na kom piše "Trumpovo jezero" (Lake Trump).

  / Trump Bridge


S druge strane, u kratkoj izjavi za KoSSev, gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, rekao je da nema saznanja o ovoj inicijativi, te da zbog privatnih obveza nije trenutno u Zubinom Potoku.

Brnjački most preko jezera Gazivode jedan je od zaštitnih znakova općine Zubin Potok, a nalazi se na dvomeđi Kosova i Metohije i centralne Srbije.

Viseći most neuobičajenog izgleda za ovaj gorštački krajolik s dva visoka bijela luka, dužine oko 120 metara, među Kolašincima poznat je kao Ljubičićev most – čuvenog generala nekadašnje JNA u SFRJ Nikole Ljubičića koji je dao inicijativu za gradnju ovog mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close