Internet ratnici

Na udaru desničara: Nova austrijska ministrica Zadić dobila stalnu policijsku zaštitu

Nakon što je došlo do zabrinjavajućeg porasta mržnje protiv nove austrijske ministrice pravosuđa Alme Zadić na internetu, dobila je zaštitu trojice službenika specijalne policijske postrojbe.
Vijesti / Svijet | 09. 01. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je došlo do zabrinjavajućeg porasta mržnje protiv nove austrijske ministrice pravosuđa Alme Zadić na internetu, austrijska Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je upozorila na mogućnost planiranog napada, te je odmah rasporedila trojicu službenika specijalne policijske postrojbe da je štite i da joj budu na raspolaganju, javlja Kronen Zeitung.

Novoimenovana austrijska ministrica pravde Alma Zadić iz stranke Zeleni izložena je napadima desničarskih populista u Austriji kojima smeta njeno porijeklo, koji je čak povezuju s "islamistima". Zbog toga je ministar unutarjih poslova Austrije naložio da se ministrici Zadić osigura policijska zaštita, prenosi Fonet.

Koliko dugo će zadatak specijalne postrojbe trajati ovisi od daljnje procjene opasnosti, piše austrijski tisak, a prenose Nezavisne novine.

Međutim, austrijski tisak navodi kako je taj zadatak riskantniji kada su u pitanju stranka Zeleni, jer njihovi ministri radije idu na posao biciklom, što komplicira situaciju.

I dalje se vodi rasprava oko toga kome će, osim ministrice Zadić, još biti dodjeljena policijska zaštita.

Slobodarska stranka je najaktivnija u kampanji protiv ministrice bh. korjena. Slobodarskoj stranci, koja je bila u vlasti Austrije dok njihov lider Heinz-Christian Strache nije postao akter velike afere, pridružio se hipsterski desničarski pokret Identitarci. Njima smeta identitet Alme Zadić, u napadima je čak povezuju s "islamistima".

Brojni političari su izrazili solidarnost s Almom Zadić. Konzervativni kancelar Sebastian Kurz nije komenirao kampanju koja se protiv nje vodi.

Za rasizam zbog odnosa prema Zadić, prošle godine je optužen Johann Rädler iz Kurzove Narodne partije Austrije, kada je njen govor prekinuo riječima: "Nije ovo Bosna!"

Kopirati
Drag cursor here to close