Izbori

Mussolinijeva unika preuzima Rim

Njezin pokojni otac Romano bio je jazz pijanist i šogor glumice Sophie Loren. Bio je Mussolinijevo četvrto dijete.
Vijesti / Svijet | 06. 10. 2021. u 13:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rachele Mussolini, unuka fašističkog diktatora Benita Mussolinija, dobila je najveći broj glasova na lokalnim izborima u Rimu održanima u nedjelju i ponedjeljak, po gotovo konačnim rezultatima objavljenima u srijedu.

Rachele Mussolini (47), kandidatkinja krajnje desne stranke Braća Italije (FDI), dobila je više od 8200 glasova, nakon prebrojavanja glasova na više od 97 posto biračkih mjesta, što je pojedinačno najviše od svih kandidata.

Ona, međutim, inzistira da njezino prezime nema ništa s time, a to će joj biti drugi mandat gradske vijećnice.

"Osoba je važnija od prezimena, koliko god ono imalo težinu", kazala je za La Repubblicu. "Imam puno prijatelja na ljevici".

Njezin pokojni otac Romano bio je jazz pijanist i šogor glumice Sophie Loren. Bio je Mussolinijevo četvrto dijete.

I drugi Mussolinijevi potomci bave se politikom, svi na desnici, kao što je Rachelina polusestra, Alessandra, bivša članica Europskog parlamenta.

Stranke desnice relativno su loše prošle na ovim lokalnim izborima, izgubivši utrku u ključnim gradovima kao što su Milano, Napulj i Bologna.

U Rimu će se 17. i 18. listopada održati drugi krug izbora za gradonačelnika u kojem će snage odmjeriti kandidat desnice Enrico Michetti, odvjetnik i radijski voditelj, i kandidat lijevog centra, bivši ministar financija Roberto Gualtieri.

Michetti je u prvom krugu dobio 30 posto glasova, a Gualtieri 27 posto, no potonjeg se po više anketa smatra favor

Kopirati
Drag cursor here to close