Pomoć

Mostar izdvojio 10.000 KM pomoći za Petrinju, Sisak i Glinu

U Hrvatsku pristižu brojne pomoći a i građani BiH su se uključili u akcije prikupljanja potrepština i novca za pomoć ugroženima.
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2020. u 13:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić donio je odluku o izdvajanju novčane pomoći za pomoć Petrinji, Sisku i Glini.

"Odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 10.000,00 KM (deset tisuća KM) kao pomoć za obnovu nakon potresa za sanaciju posljedica potresa (prirodne nesreće) u gradovima Petrinji, Sisku i Glini, te drugim gradovima i općinama koje su pogodili razorni potresi", navodi se u odluci koju je potpisao gradonačelnik Bešlić.

Više od 800 vatrogasca sanira posljedice potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, a velik broj intervencija zbog razornog potresa bilježe i vatrogasci kontinentalnih županija, najviše u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica u četvrtak. 

Vatrogasne snage raspoređene na područje Sisačko-moslavačke županije tijekom 30. prosinca aktivno su radile na uklanjanju dimovodnih kanala, sanaciji krovišta, uklanjanju crjepova, osiguravanju ruševnih mjesta te na provedbi ostalih zadaća u svrhu spašavanja i zaštite ljudskih života.

"Trenutno smo stali s pretragama srušenih objekata, a statičari rade procjene oštećenih zgrada. Vatrogasci su dobili svoje sektore rada, ulaze u ulice i redom prema prioritetima rade na oštećenim objektima", rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije Mijo Brlečić.

Seizmološka služba RH zabilježila je u četvrtak u 9,15 sati prilično jak potres magnitude  3.9 prema Richteru, s epicentrom 10 km zapadno od Petrinje,  Seizmografi su zabilježili intenzitet u epicentru od V stupnja EMS ljestvice. Dojava o štetama za sada nema. Potres je osjetio u široj okolici, naveli su iz Seizmološke  službe RH.

Tlo na području Banovine i dalje podrhtava, nakon razornog potresa magnitude 6,2 koji je u utorak, 29. prosinca, pogodio Petrinju i okolno područje. Seizmološka služba RH zabilježila je i noćas u 4,43 sati umjeren potres magnitude 3,7 prema Richteru, s epicentrom kod Petrinje.

U Hrvatsku pristižu brojne pomoći a i građani BiH su se uključili u akcije prikupljanja potrepština i novca za pomoć ugroženima.

Kopirati
Drag cursor here to close