Ogromni gubici

Moskva imala 500 lažnih bombaških prijetnji, evakuirano 250.000 ljudi

Među onima koji su pogođeni lažnim dojavama su svi moskovski aerodromi, željezničke postaje, tržni centri, banke, hoteli, škole i administrativne zgrade.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2017. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici u Moskvi tvrde da je ruska prijestolnica bila suočena s više od 500 lažnih dojava o bombama u dva mjeseca i da je kao rezultat toga izgubila milijune dolara.

Bujica lažnih bombaških prijetnji zahvatila je desetke ruskih gradova od početka rujna. Među onima koji su pogođeni takvim lažnim dojavama su svi moskovski aerodromi, željezničke postaje, tržni centri, banke, hoteli, škole i administrativne zgrade. Nikakvi eksplozivi nisu pronađeni nakon takvih  anonimnih dojava.

Vladimir Černikov, čelnik odjela za sigurnost u gradskoj vladi Moskve, izjavio je u utorak da je više od 250.000 ljudi evakuirano nakon 564 anonimna upozorenja na opasnost od bombi u razdoblju između  11. rujna i 9. studenog.

Ruska vodeća agencija za unutrašnju sigurnost (FSB) priopćila je da nekolicina Rusa koji žive u inostranstvu stoji iza takvih poziva, ali ih nije identificirala niti je opisala njihove motive, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close