Nove napetosti

Moskva i Minsk provode vojnu vježbu blizu poljske granice

Bjelorusko ministarstvo obrane navelo je u priopćenju da "taktička" padobranska postrojba dviju zemalja provodi vježbu u okolici Grodna.
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2021. u 17:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Moskva i Minsk provode vojnu vježbu blizu poljske granice

Ruska i bjeloruska vojska objavile su u petak da provode zajedničku zračno-desantnu vježbu na zapadu Bjelorusije, blizu poljske granice koja je u središtu migrantske krize.

Bjelorusko ministarstvo obrane navelo je u priopćenju da "taktička" padobranska postrojba dviju zemalja provodi vježbu u okolici Grodna. Dodaje da u vježbi sudjeluju ruski transportni zrakoplovi IL-76 i helikopteri bjeloruskih snaga, prenosi Hina.

"Ruski i bjeloruski padobranci nakon iskakanja provode niz borbenih vježbi koje obuhvaćaju zauzimanje i zadržavanje položaja, potragu i likvidaciju ciljeva", navodi se u priopćenju Minska.

Kako prenosi agencija Interfaks ruska vojska je objavila da je riječ o "nenajavljenom pregledu" pripravnosti snaga.

Tisuće migranata koji žele ući u Europu, a dolaze većinom s Bliskog istoka, zapele su u teškim uvjetima na bjelorusko-poljskoj granici. Europska unija optužuje Minsk da propušta migrante izdajući im vize kako bi se osvetio za zapadne sankcije uvedene lani režimu Aleksandra Lukašenka nakon grubog gušenja oporbenih prosvjeda.

Ova kriza u istočnoj Europi sve više zabrinjava međunarodnu zajednicu i u četvrtak je bila na dnevnom redu izvanredne sjednice UN-ova Vijeća sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close