Bjegunac

Moralesu će biti zabranjena kandidatura na sljedećim izborima

Moralesova 14-godišnja socijalistička vlast okončana je u nasilnim prosvjedima nakon optužbi o namještanju glasova na izborima.
Vijesti / Svijet | 14. 11. 2019. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bolivijska privremena predsjednica Jeanine Anez izjavila je u četvrtak da se bivši predsjednik Evo Morales, koji je u egzilu u Meksiku, neće moći kandidirati na predstojećim izborima je mu je zabranjeno da se natječe za četvrti mandat zaredom.

Anez je rekla na tiskovnoj konferenciji da se Moralesov potpredsjednik Alvaro Garcia također neće moći kandidirati.

Obojica su podnijela ostavku nakon što je objavljeno izvješće o izbornim nepravilnostima i vojni čelnik sugerirao Moralesu da ode s dužnosti kako bi se okončali neredi nakon spornih izbora 20. listopada. Morales je kasnije otputovao u egzil u Meksiko.

Anez nije objavila datum novih izbora, ali ih prema ustavu mora sazvati u roku od 90 dana otkako je preuzela dužnost u utorak.

Moralesova 14-godišnja socijalistička vlast okončana je u nasilnim prosvjedima nakon optužbi o namještanju glasova na izborima.

Najmanje sedam osoba ubijeno je u sukobima Moralesovih protivnika, pristaša i policije otkako su prvi put izbili prosvjedi prije tri tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close