Čile

Moguće da su pronađeni ostaci nestalog zrakoplova

Uzrok nesreće zasad nije poznat, a izgledi za pronalaženje preživjelih su mali.
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2019. u 09:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području na kojem je u ponedjeljak nestao čileanski vojni zrakoplov s 38 ljudi pronađeni su dijelovi za koje se misli da bi mogli biti ostaci tog zrakoplova, objavile su u srijedu navečer čileanske zračne snage.

''Ostatke je pronašao brod pod čileanskog zastavom Antarctic Endeavour'', objavio je novinarima Eduardo Mosqueira, jedan od zapovjednika zračnih snaga u Punta Arenasu na jugu Čilea.

Ostaci - dijelovi unutarnjeg spremnika za gorivo zrakoplova C-130 - lokalizirani su tridesetak kilometara od posljednje poznate pozicije zrakoplova.

Hercules C-130 poletio je u ponedjeljak u 19:55 sati po GMT-u iz baze Chabunco u Punta Arenasu prema antarktičkoj bazi Eduardo Frei, prenosi Hina.

Kontakt s vojnim teretnim zrakoplovom izgubljen je u 21:13 sati po GMT-u, objavile su čileanske zračne snage, u trenutku dok je letio iznad Drakeovog prolaza koji dijeli jug Latinske Amerike i Antarktiku.

Nakon nestanka, petnaestak zrakoplova i pet brodova sudjelovalo je u operaciji potrage. Osim Čilea, svoje zračne i pomorske snage za pomoć u potrazi poslali su Argentina, Urugvaj, Brazil i SAD.

Uzrok nesreće zasad nije poznat, a izgledi za pronalaženje preživjelih su mali, prenijela je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close