Životno ugrožen?

Mladićev sin tvrdi: Haški liječnici kriju detalje o zdravstvenom stanju moga oca

Mladić je poslije pregleda obavijestio obitelj o tome da mu nije dozvoljen pregled EKG-om, a da je odvjetnike upozorio da mu je život ugrožen.
Vijesti / Svijet | 19. 12. 2017. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Liječnik u pritvoru Haškog tribunala Paulus Falke nije dozvolio da se generalu Ratku Mladiću uradi EKG za vrijeme posjete srpskih liječnika, koji jučer i danas pregledaju generala'', rekao je Srni  njegov sin Darko Mladić.

Naveo je da je kardiolog Velibor Ristić sa Instituta "Dedinje" tražio da se uradi EKG tijekom jučerašnjeg pregleda, ali da Falke nije dozvolio. 

Darko Mladić je rekao da Tribunal nije dopustio srpskim liječnicima da u prostor za pregled unesu svoj stetoskop, aparat za tlak niti svoj EKG aparat, uz obećanje da će im staviti na raspolaganje opremu koja se koristi u haškom pritvoru. 

"Međutim, dogodilo se da su mu dali stetoskop i aparat za tlak, ali nisu dozvolili da se koristi EKG, koji se nalazi na 10 metara od mesta gde ga je pregledao doktor. To je tu, razumijete, nije morao on da se transportira u drugu bolnicu da bi mu se uradio EKG. Nego, prosto, nisu dopustili", kaže Darko Mladić. 

On je naveo da je Mladić poslije pregleda obavijestio obitelj o tome da mu nije dozvoljen pregled EKG-om, a da je odvjetnike upozorio da mu je život ugrožen. 

Darko Mladić je ocijenio da to što nije dopustio EKG znači da liječnik u haškom pritvoru Falke nešto krije. 

"Što krije nije jasno, ali iz ovoga što mi znamo, jasno je zašto smo zabrinuti. Kad god nešto hoćemo uraditi, oni nešto kriju, prosto nevjerojatno", rekao je Darko Mladić. 

On je naveo da će više informacija imati o tome kada se liječnici vrate, što se očekuje tijekom u sutrašnjeg dana, i napišu izvještaj. 

Kopirati
Drag cursor here to close