Mladić još odvojen od ostalih pritvorenika

Vijesti / Svijet | 08. 06. 2011. u 15:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši zapovjednik vojske bosanskih Srba Ratko Mladić, koji je pred Haaškim sudom optužen za genocid u BiH, još je u pritvoru odvojen od ostalih pritvorenika, ali nije u izolaciji, kazala je u srijedu u Den Haagu na redovitoj konferenciji za novinare glasnogovornica Haaškog suda Nerma Jelačić.

Ona je rekla kako je odvajanje novog optuženika u početku njegova boravka u pritvoru od ostalih pritvorenika standardna procedura koja traje tjedan ili više. Standardni postupak uključuje promatranje pritvorenika u tom razdoblju i obavljanje svih potrebnih liječničkih pregleda, objasnila je. Jelačić je dodala da se očekuje da će Mladić biti prebačen na odjel s drugim pritvorenicima vrlo brzo i da njegova integracija teče dobro.

Ona je zanijekala medijska izvješća iz Srbije o njegovu pogoršanom zdravstvenom stanju odnosno životnoj ugroženosti i navodnom štrajku glađu.

Jelačić je kazala kako tajništvo suda radi s Mladićem na imenovanju njegove stalne obrane podsjećajući da se ona u skladu s pravilima suda mora odrediti 30 dana od prvog pojavljivanja optuženog pred sudom. Ukoliko do tada Mladić sam ne imenuje svoju stalnu obranu to će učiniti tajništvo suda.

Posebni savjetnik glavnog haaškog tužitelja Frederick Swinnen upitan o informacijama da bi suđenje Mladiću moglo započeti u rujnu kazao je da je to malo vjerojatno jer se tužiteljstvo treba pripremiti za suđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close