Oslobađajuća presuda

Miškoviću se ponavlja suđenje samo za utaju poreza

Vijesti / Svijet | 27. 09. 2017. u 14:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacijski sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio vlasnika Delta holdigna Miroslava Miškovića od optužbi da je oštetio cestovna poduzeća, dok je ukinuo dio prvostupanjske presude kojom je bio osuđen na pet godina zatvora i osam milijuna dinara, zbog optužbi da je pomogao sinu Marku da utaji porez po odbitku od oko tri milijuna eura.

Istim rješenjem, Apelacijski sud je naložio da mu se zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka suđenje za utaju poreza ponovi pred Posebnim sudom u Beogradu.

Ukinutim dijelom presude Mišković je 20. lipnja 2016. bio osuđen zbog kaznenog djela utaja poreza izvršena pomaganjem.

Po nalaženju Apelacijskog suda nema dokaza da je Mišković izvršio kazneno djelo zloupotreba položaja odgovorne osobe u vezi sa cestovnim poduzećima, prenosi Tanjug.

U osudujućem dijelu presude, koji je ukinut, po nalaženju Apelacijskog suda, prvostupanjska presuda sadrži bitnu povredu odredaba kaznenog postupka "budući da su u obrazloženju presude izostali razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati su u znatnoj mjeri nejasni i proturječni.

Suđenje će mu se sada ponoviti samo po dijelu optužnice tužiteljstva za organizirani kriminal koja ga tereti za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja cestovnih poduzeća.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u prosincu 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih.

Kopirati
Drag cursor here to close