Žalac

Plenković odbio ostavku Žalac

Premijer Andrej Plenković nije prihvatio ostavku ministrice Gabrijele Žalac
Vijesti / Svijet | 11. 03. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Andrej Plenković izjavio je u ponedjeljak da je odbio ostavku ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac, koja ju je ponudila zbog prometne nesreće u kojoj je osobnim vozilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu u subotu u Vinkovcima, pri čemu je automobilom upravljala bez važeće vozačke dozvole, koja joj je istekla još u lipnju 2016. godine.

Podsjetimo, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijala Žalac izjavila je u ponedjeljak da je ponudila premijeru Andreju Plenkoviću ostavku zbog prometne nesreće u kojoj je osobnim vozilom naletjela na 10-godišnju djevojčicu u subotu u Vinkovcima, pri čemu je vozilom upravljala bez važeće vozačke dozvole, piše Hina.

Istodobno, ministar gospodarstva Darko Horvat poručio je u ponedjeljak kako treba pričekati kvalitetnu analizu i policijsko izvješće o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, a ona će kao odgovorna osoba o tome zauzeti svoj stav.

''Žalac je i privatno i poslovno vrlo odgovorna osoba te će zauzeti određeni stav. Budimo malo strpljivi da porazgovara s hrvatskim premijerom Plenkovićem, a nakon toga siguran sam da će biti izjave za medije'', rekao je Horvat novinarima nakon konferencije o nacionalnom inovacijskom sustavu za konkurentniju Hrvatsku.

''Siguran sam da, svjesna onoga što se dogodilo, u ovom trenutku prvo brine o zdravlju djeteta, a nakon toga o političkim reperkusijama, koje će se eventualno dogoditi'', dodao je Horvat.

Rekao je da on osobno nije za bilo kakve ostavke, nego je za kvalitetnu analizu i policijsko izvješće, da bi se uopće spoznalo što se točno dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close