Škotska

Ministar dao ostavku zbog laskavih poruka maloljetniku

Predsjednica Škotske nacionalne stranke i škotska premijerka Nicola Sturgeon rekla je da prihvaća ostavku.
Vijesti / Svijet | 06. 02. 2020. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar financija škotske regionalne vlade podnio je ostavku u četvrtak nakon priznanja da je preko društvenih mreža poslao stotine zavodničkih poruka 16-godišnjem dječaku.

Derek Mackay, 42, podnio je ostavku na dan kad je rasporedom bilo predviđeno objavljivanje izvještaja o proračunu škotske vlade koju predvodi Škotska nacionalna stranka (SNP).

„Preuzimam punu odgovornost za svoja djela. Ponio sam se glupo i istinski mi je žao“, izjavio je Mackay nakon što je škotski Sun objavio detalje iz 270 poruka.

„Bezrezervno se ispričavam pojedincu koji je uključen u ovu priču i njegovoj obitelji“, rekao je.

Predsjednica Škotske nacionalne stranke i škotska premijerka Nicola Sturgeon rekla je da prihvaća Mackayevu ostavku, prenosi Hina.

„Derek je značajno doprinio ovoj vladi, međutim, on shvaća da njegovo ponašanje nije bilo u skladu s potrebnim standardima“, rekla je Sturgeon.

Mackay je u porukama dječaka, koji igra ragbi, nazivao slatkim, te se nudio da ga vodi na utakmice ragbija.

Mackay, koji je otvoreno gay, nikad nije upoznao dječaka, jasno je iz poruka.

Murdo Fraser, član škotskog parlamenta iz redova konzervativaca Borisa Johnsona, tvitao je da je „veliki neuspjeh što Nicola Sturgeon u ovako krucijalnom trenutku gubi ovako važnog člana svoje vlade i svoga potencijalnog nasljednika."

Kopirati
Drag cursor here to close