Visoki časni sud HDZ-a

Milinović isključen iz HDZ-a

Milinović isključen iz HDZ-a zbog nepoštivanja stranačke discipline
Vijesti / Svijet | 03. 09. 2018. u 16:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki časni sud HDZ-a odlučio je u ponedjeljak člana Predsjedništva HDZ-a i kandidata za predsjednika ličko-senjskog HDZ-a Darka Milinovića isključiti iz stranke zbog nepoštivane stranačke discipline. 

Visoki časni sud HDZ-a jednoglasno je nakon jednoipolsatne sjednice odlučio isključiti Milinovića na temelju odluke Predsjedništva o pokretanju stegovnog postupka, javila je Hina. 

"Svi dokazi koji su navedeni u pokretanju stegovnog postupka su nas doveli do toga da donesemo odluku kakvu smo donijeli. Jednoglasno je donesena odluka i Darko Milinović je s ovim danom isključen iz stranke", rekao je novinarima predsjednik Suda časti Davor Miličević. 

Upitan što je to konkretno napravio Milinović da ga se moralo izbaciti, Miličević je rekao kako je u siječnju donesena odluka o opomeni, ali su se nakon toga događale iste - "bilo je ponovno nepoštivanja stranačke discipline i odluka je donesena kako je donesena". 

Postupak protiv Milinovića pokrenut je nakon što je prošloga tjedna doveo dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije s četiri autobusa u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora, pri čemu su na četiri sata "zauzeli" Središnjicu HDZ-a, odbijajući otići kući dok ne dobiju jamstva o datumu stranačkih izbora u Lici. 

"Nitko ne može zabraniti ljudima da dođu pred stranku, mi smo demokratska stranka. Donijeli smo odluku, mislim da je HDZ demokratska stranka, ali način dovođenja pred stranku određenog broja ljudi - mislim da to nije demokratski", ustvrdio je danas Miličević. 

Milinović se uskoro nakon odluke o isključenju oglasio priopćenjem u kojem je ocijenio da je odluka Visokog suda časti "neopravdana i nedemokratska", te je najavio da će idućih dana održati konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o novonastaloj situaciji. 

Ranije je najavio da bi u slučaju izbacivanja iz HDZ-a mogao vratiti mandat ličko-senjskog župana i ponovno aktivirati svoj mandat u Hrvatskom saboru, gdje više neće "bezrezervno dizati ruke" za Vladu Andreja Plenkovića. 

U tom slučaju, Plenkovićeva vlada, koja se drži zahvaljujući tankoj saborskoj većini, mogla bi biti uzdrmana.

Kopirati
Drag cursor here to close