Unatoč Trumpovim prijetnjama

Migranti nastavili put ka Sjedinjenim Američkim Državama

Da bi stigli do željenog odredišta, migranti moraju putovati više od 2.700 kilometara na sjeverozapad što je mnogo duža ruta jer u McAllenu u Teksasu namjeravaju prijeći granicu sa SAD-om.
Vijesti / Svijet | 11. 11. 2018. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karavana migranata u središnjoj Americi ponovo je nastavila put ka granici između Meksika i Sjedinjenih Američkih Država, a radi se o migrantima koji su danima bili u Mexico Cityju.

U karavani su uglavnom migranti iz Hondurasa, ali i iz drugih država središnje Amerike, a snimke koje dolaze iz tog mjesta pokazuju veliki broj ljudi koji čekaju vlakove ili se ukrcavaju na teretne kamione i autobuse negdje izvan grada, dok su drugi koristili automobile kako bi nastavili putovanje.

Da bi stigli do željenog odredišta, migranti moraju putovati više od 2.700 kilometara na sjeverozapad što je mnogo duža ruta jer u McAllenu u Teksasu namjeravaju prijeći granicu sa SAD-om, koju mnogi smatraju najsigurnijom opcijom.

U međuvremenu, na drugoj strani granice sa SAD-om, poduzima se sve da bi se zaštitila granica te je SAD razmjestile oko 5.200 vojnika kako bi pomogle zaštiti granica od onoga što je predsjednik Donald Trump opisao kao predstojeću "invaziju" migranta.

I dok se karavana približava američkoj granici, predsjednik Donald Trump potpisao je dekret kojim se zahtjeva od tražitelja azila da azil traže na mjestu prelaska granice, ali istovremeno zabranjujući ilegalnim imigrantima traženje azila.

Kopirati
Drag cursor here to close