Molotovljevim koktelima

Mianmarski demonstranti pokušali blokirati isporuku pomoći Rohingyama

Vijesti / Svijet | 21. 09. 2017. u 15:31 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demonstranti u Mianmaru bacali su u srijedu navečer molotovljeve koktele pokušavajući blokirati isporuku humanitarne pomoći Rohingyama u državi Rakhine.

Stotine demonstranata su sudjelovale u pokušaju da zaustave uposlenike Crvenog križa koji su utovarali humanitarnu pomoć na brod čija je destinacija bila sjever države Rakhine, gdje su napadi pobunjenika 25. kolovoza izazvali sukobe s vojskom, izvještava Reuters.

Na brod je utovarano oko 50 tona pomoći na pristaništu u glavnom gradu ove mianmarske države, Sittwe, kazali su iz vladinog ureda za medije.

''Ljudi su mislili da je pomoć namijenjena samo Bengalcima'', rekao je za Reuters tajnik vlade te države Tim Maung Swe, koristeći termin koji Rohingye smatraju uvredljivim.

Demonstrante, koji su nosili štapove i metalne poluge i bacali molotovljeve koktele, na kraju je rastjeralo oko 200 policajaca pucnjima u zrak, rekao su jedan očevidac i priopćeno je iz vladinog ureda za medije.

Ovaj očevidac je naveo da je vidio ranjene ljude. Osam osoba je privedeno, rečeno je iz ureda za medije. Glasnogovornica Međunarodnog komiteta Crvenog križa, Maria Cecilia Goin, je kazala da nijedan uposlenik ove organizacije nije povrijeđen.

Kopirati
Drag cursor here to close