Govor neće biti politički

Merkel sa studentima na Harvardu

''Američki predsjednik tog dana drži govor pred polaznicima Air Force Academy u Colorado Springsu te stoga neće biti u Washingtonu'', priopćeno je iz Bijele kuće.
Vijesti / Svijet | 30. 05. 2019. u 14:57 Fena
Kopirati

Njemačka kancelarka Angela Merkel održat će u četvrtak navečer na sveučilištu Harvard, u Cambridgeu u SAD-u, govor pred studentima ove elitne obrazovne institucije, dok istodobno mediji špekuliraju o razlozima zbog kojih se Merkel, prilikom svog boravka u SAD-u, neće susresti s predsjednikom Donaldom Trumpom.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Američki predsjednik tog dana drži govor pred polaznicima Air Force Academy u Colorado Springsu te stoga neće biti u Washingtonu'', priopćeno je iz Bijele kuće.

Ured kancelarke je saopćio kako je Washington ''na vrijeme'' bio obaviješten o posjetu Angele Merkel Cambridgeu odmah nakon što je njemačka kancelarka krajem prošle godine pozvana da održi govor na Harvardu.

Merkel je u srijedu, u razgovoru za  CNN, objasnila kako njen govor pred polaznicima Harvarda neće biti politički govor, već predstavljanje njenog životnog puta i pouka koje su proizišle iz tih iskustava.

Kancelarka Angela Merkel povlači se  2021. godine sa čelne pozicije nakon 16 godina. Za to vrijeme, generacije Nijemaca su odrastale. Često se nazivaju Generacija Merkel ili Merkelina generacija, navodi se na web stranici Harvarda.

Njemački studenti na Harvardu dolaze iz Berlina, Frankfurta i Düsseldorfa, te iz manjih gradova kao što su Oeding i Hanover. Mnogi su bili u osnovnoj školi kada je Merkel došla na vlast. Drugi su bili tinejdžeri bez interesa za politiku. Sada razmišljaju o njezinoj stalnoj i uvjerljivoj prisutnosti, navodi Harvard.

Kopirati