Pomalo

Merkel oštro protiv smanjenja restriktivnih mjera

U vrijeme pandemije koronavirusa u Njemačkoj je snažno porasla potpora Angeli Merkel zbog njenog vodstva u doba krize.
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2020. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel oštro je u ponedjeljak kritizirala rasprave koje su se pojavile diljem Njemačke o ublažavanju restriktivnih mjera uvedenih kako bi se ograničilo širenje pandemije koronavirusa.

Tijekom videokonferencije vodstva njezine Kršćansko-demokratske unije (CDU) Merkel je jasno dala do znanja koliko je nesretna da su poruke o pažljivom popuštanju restriktivnih mjera dovele u nekim saveznim pokrajinama do 'orgijanja u raspravama' o tome kada ponovno sve otvoriti.

Merkel je izrazila zabrinutost time da bi napredak ostvaren u smanjivanju širenja infekcije mogao biti poništen zbog toga što će se mali broj ljudi držati mjera socijalne distance. 'Ne pomaže pritom rasprava o popuštanju restrikcija', kazala je Merkel, naveli su stranački izvori.

U vrijeme pandemije koronavirusa u Njemačkoj je snažno porasla potpora Angeli Merkel zbog njenog vodstva u doba krize. I njezina demokršćanska Unija CDU/CSU, koja se do prije nekoliko tjedana nalazila na dnu popularnosti zabilježene posljednjih godina, doživljava snažan rast potpore birača te je sada podupire njih 39 posto, što je najbolji rezultat od parlamentarnih izbora 2017.

Kopirati
Drag cursor here to close