Skupo kockanje?

Mediji u Švedskoj tvrde kako vlasti drastično umanjuju broj mrtvih od korone

"Nove revidirane brojke iz državnog zdravstvenog zavoda pokazuju dramatičmo više mrtvih od covid 19 nego li je ranije objavljeno", piše danas dnevni list Svenska Dagbladet.
Vijesti / Svijet | 05. 04. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: svd.se / Šveđani žele rizičnijim putem svladati koronu

Kraljevina Švedska krenula je vlastitim putem u borbu protiv pandenije koronavirusa, a službene informacije nastoje opravdati takav pristup, navodeći kako je broj umrlih u 'podnošljivim' granicama te da nacija želi na ovaj način čim prije steći kolektivni imunitet.

Službeno je objavljeno kako su dosad evidentirana 373 umrla od koronavirusa, ali je u medije procurilo kako se zapravo radi o dvostruko više mrtvih - 750!

"Nove revidirane brojke iz državnog zdravstvenog zavoda pokazuju dramatičmo više mrtvih od covid 19 negoli je ranije objavljeno", piše danas dnevni list Svenska Dagbladet.

Navode kako je primjerice 25. ožujka objavljeno da je broj mrtvih 42, a stavarna brojka bila je 97!

Podsjetimo, Švedska vlada nije uvela stroge zabrane ili kazne kao druge zemlje, pošto vjeruje da će građani biti odgovorni i disciplinirani i poštivati preporuke o distanciranju od drugih ili ostati kod kuće ako im nije dobro. I oni to zaista i čine.

Švedske vlasti su savjetovale građanima da primjenjuju socijalno distanciranje, odnosno izbjegavaju tjelesni kontakt s ljudima i da rade od kuće ako je moguće. Starije od 70 godina pozvale su na samoizolaciju iz opreza u njihovim domovima.

U usporedbi s drugim državama koje su mahom uvele restriktivne mjere u borbi protiv pandemije, Švedska je izuzetak jer je građanima ostavila dosta slobode, uzdajući se u njihovu tradicionalnu građansku odgovornost.

Kopirati
Drag cursor here to close