Brexit

May: Sporazum ili ostanak u EU

May je pozvala zastupnike da "demokraciju stave ispred stranačkih podjela ili osobnih ambicija", dok se očekuje da će brojni euroskeptici u njezinoj Konzervativnoj stranci i opozicijski parlamentarci glasovati protiv sporazuma.
Vijesti / Svijet | 12. 03. 2019. u 21:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska premijerka Theresa May poručila je zastupnicima da glasaju za sporazum o Brexitu koji je dogovorila s EU-om ili riskiraju da Velika Britanija ostane u EU.

May je pozvala zastupnike da "demokraciju stave ispred stranačkih podjela ili osobnih ambicija", dok se očekuje da će brojni euroskeptici u njezinoj Konzervativnoj stranci i opozicijski parlamentarci glasovati protiv sporazuma. "Stvar je jasna, ovaj je dom već glasovao protiv dogovora", rekla je u parlamentu koji bi se trebao izjasniti o sporazumu.

Ako joj parlament opet kaže "ne", May je obećala da će u srijedu dati na glasovanje odluku o izlasku iz Unije bez dogovora. "Mislim da svi trebaju znati, oni koji žele da do Brexita dođe, kako riskiraju da Brexita uopće ne bude ako večeras ne izglasamo ovaj sporazum", istaknula je premijerka.

May je susret sa svojim konzervativnim zastupnicima uoči glasanja o sporazumu nazvala "dovoljno dobrim".  Na pitanje je li sastanak prošao dobro, May je novinarima odgovorila "dovoljno".

Konzervativni zastupnici i ministri prisustvovali su sastanku nekoliko sati uoči glasanja parlamenta o izmijenjenom sporazumu May i EU-a. Euroskeptični političari sumnjaju jesu li novi ustupci koje je London dobio od Bruxellesa dovoljno snažno jamstvo. 

"Bio je to ozbiljan sastanak", istaknula je ministrica rada i mirovinskog sustava Amber Rudd, prenosi index hr. "Ton je bio vrlo obazriv. Neki ljudi još nisu u potpunosti uvjereni, no jasno razmišljaju o tome. Premijerka je istaknula da moramo na ovo gledati politički, ali i pravno, kakve će biti posljedice za državu ako ne provedemo" ovaj sporazum.

Kopirati
Drag cursor here to close