Borba za vlast

May: Promjena lidera zemlje odgodila bi ili zaustavila Brexit

Britanska liderka suočava se s glasovanjem o povjerenju nakon koga bi bila smijenjena s čela stranke i vlade ukoliko izgubi,
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2018. u 10:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska premijerka Theresa May izjavila je u srijedu da bi promjena nacionalnog lidera mogla rezultirati odgađanjem ili zaustavljanjem britanskog napuštanja Europske unije i najavila je da će se nastaviti boriti da ostane na vlasti. 

May je dala tu izjavu novinarima ispred njene rezidencije u Downing Streetu, dodajući da bi njen odlazak u vrijeme krize "doveo u rizik budućnost naše zemlje i stvorio bi neizvjesnost koju sebi ne možemo priuštiti".  

Britanska liderka suočava se s glasovanjem o povjerenju nakon koga bi bila smijenjena s čela stranke i vlade ukoliko izgubi, prenosi Associated Press. 

Konzervativci glasuju o nepovjerenju May

Zastupnici Konzervativne partije danas će glasovati o nepovjerenju britanskoj premijerki Theresi May koja je iz njihovih redova. 

Zastupnici Konzervativne stranke pokrenuli su danas glasovanje o nepovjerenju u njeno rukovodstvo, u trenutku kada je planirani razlaz Britanije od Ezropske unije zapao u kaos, navodi Reuters. 

Predsjednik  Odbora 1922 Konzervativne partije, Graham Brady, izjavio je da je premašen prag potreban za pokretanje glasovanja o nepovjerenju. 

Glasovanje će biti održano u srijedu između 18.00 i 20.00 sati, u Donjem domu britanskog parlamenta, a priopćenje o ishodu bit će objavljeno u najkraćem roku po završetku glasovanja, rekao je Brady. 

Kopirati
Drag cursor here to close