Odnosi Crne Gore i Srbije

Marković: Mi u Crnoj Gori ne reagiramo na prigovore Srbije

Crna Gora, prema riječima Markovića, ima dosljednu politku.
Vijesti / Svijet | 07. 05. 2019. u 16:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Crne Gore Duško Marković ocijenio je dobrim odnose između Crne Gore i Srbije i poručio kako službena Podgorica ne reagira na povremene neutemeljene prigovore koji stižu iz Srbije. 

 "Ocjenjujem ih dobrim. U posljednje vrijeme vidimo da postoji malo nervoze, prigovora i packi na crnogorsku politiku koja se tiče cijele regije, njezine stabilizacije i mira i prosperiteta. Kao što vidite mi u Crnoj Gori ne reagiramo na takve prigovore, jer ih smatramo neutemeljenima", kazao je Marković, nakon otvaranja Foruma Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR). 

Crna Gora, prema riječima Markovića, ima dosljednu politku. 

Crna Gora je zemlja koja širi dijalog i toleranciju u regiji sa svima, a prije svih sa Srbijom. Razumijemo teško nasljeđe Srbije u rješavanju kosovskog problema, tako da razumijemo ponekad i nervozu. Ne slažemo se često s prigovorima koji dolaze s te strane na naš račun, ali kao što vidite ne reagiramo nervozno. Želimo dati doprinos da Srbija riješi svoja teška pitanja, ne samo zbog sebe, nego i regije u cjelini", rekao je crnogorski premijer Marković, javlja RTCG.

Kopirati
Drag cursor here to close