Nakon saslušanja

Marko Đurić napustio Kosovo, EU poziva na suzdržanost

U obrazloženju iz Kosovske policijske službe ranije je navedeno da je protiv Đurića "intervenirano na osnovu naloga o zabrani ulaska" na Kosovo.
Vijesti / Svijet | 26. 03. 2018. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / 

Direktor Ureda Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, kojeg su vlasti Kosova poslije saslušanja kod suca za prekršaje odlučile deportirati, prešao je večeras Merdare i preuzela ga je srpska policija.

Đurić je Merdare prešao nešto prije 20 sati, javljaju beogradski mediji-

U obrazloženju iz Kosovske policijske službe ranije je navedeno da je protiv Đurića "intervenirano na osnovu naloga o zabrani ulaska" na Kosovo.

Đurić je u 19.25 sati u pratnji pet blindiranih vozila Rosu i specijalne jedince za osiguranje visokorizičnih osoba krenuo k Merdarama, prenosi Srna.

Podsjećamo, pripadnici specijalne postrojbe Kosovske policije uhitil su Marka Đurića danas u popodnevnim satima.

Europska unija pozvala je u ponedjeljak na suzdržanost na Kosovu, pošto je tamošnja policija uhitila voditelja srbijanskog vladinog ureda za Kosovo Marka Đurića, a nakon toga su slijedili prosvjedi kosovskih Srba.
 
"Pozivamo vlasti Srbije i Kosova da pokažu potrebnu suzdržanost i zrelost kako sadašnja situacija na Kosovu ne bi dodatno eskalirala", izjavila je Maja Kocijančič, glasnogovornica visoke predstavnice za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini, prenose agencije.

Glasngovornica ističe da se sva pitanja od obostranog interesa trebaju rješavati unutar dijaloga pod okriljem EU-a, koji za krajnji cilj ima normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije. 

Kopirati
Drag cursor here to close