Maminjo raskrinkava

Mamić: ''Ovo su karte za Dubai koje sam platio sucu i ljubavnici''

Mamić je objavio dokumente za koje kaže da su računi za avionske karte za Dubai koje je platio za Vekića, njegovu ljubavnicu i njenu kćer. Radi se o već spominjanom dočeku 2018. godine.
Vijesti / Svijet | 23. 03. 2021. u 10:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvonko Vrban, predsjednik Županijskog suda u Osijeku, jučer je kazao da je predložio pokretanje mjera protiv sudaca Zvonka Vekića i Darka Krušlina koji su se družili sa Zdravkom Mamićem.

"Ja sam danas, nakon što su u javnosti objavljene fotografije na kojima se vidi druženje osuđenika Zdravka Mamića i sudaca Županijskog suda, predložio stegovni postupak i mjeru razrješenja dvojice sudaca", kazao je.

Osuđeni bjegunac Zdravko Mamić, koji se protiv pravomoćne odluke hrvatskog suda o 6.5. godina zatvora skriva u BiH, jutros je objavio dokumente za koje tvrdi da su dokaz protiv Vekića.

Mamić je objavio dokumente za koje kaže da su računi za avionske karte za Dubai koje je platio za Vekića, njegovu ljubavnicu i njenu kćer. Radi se o već spominjanom dočeku 2018. godine.

"Prije tri dana pozvao sam korumpiranog suca Louisa Vuittona Vekića da se spasi i objavi potvrde o rezervaciji leta sebe, svoje ljubavnice te njene kćeri za put u Dubai. Vrijeme je isteklo. S obzirom na to da se mene ne može kupiti, niti kao USKOK i DORH natjerati da držim predmete na dnu ladice, ekskluzivno objavljujem mailove kojima sam preko agencije rezervirao, platio i dostavio karte za Dubai za njega, ljubavnicu i njenu kćer, kao i potvrde o letu sa svim podacima", piše Mamić.

"Gospoda su naravno u Dubai letjela poslovnom klasom, a ceh je bio preko 23.000 kuna samo za let. Nadam se da će sada supruzi gospodina Vekića biti jasnija ona laž koju joj je muž prodao kada joj je rekao da ga neće biti za Novu godinu jer ide na kongres ljubitelja reketa. Ovim putem apeliram na preostale suce – predsjednika Fruteka, suca Kvesića, suca Bobana i šefa K€$$u da što prije podnesu ostavke na svoja mjesta jer ih čeka sudbina Krušlina i Vekića, što duže budete čekali bit će vam gore. Vaše vrijeme je završilo, vrijeme reforme pravosuđa i naplate vaših grijeha je stiglo", piše Mamić.

Za komentar je index.hr upitao suca Zvonka Vekića koji je kazao kako su izvidi tajni.

"Izvidi su tajni. To nisu službeni dokumenti, oni su zatraženi", kaže Vekić za Index.

Nije želio puno komentirati Mamićevu objavu.

"To on prezentira, a nadležni organi su zatražili originalnu dokumentaciju", kaže Vekić.

"On je podnio kaznenu prijavu protiv nas i taj USB dao USKOK-u. Nadležno tijelo provodi izvide, oni su bili tajni dok ih nije kompromitirao", dodaje Vekić.

Novinari su ga pitali je li mu Mamić platio kartu.

"Meni platio kartu nije", rekao je. "Sad se vrti jedno te isto što je on iznio, to je sve ponavljanje", kaže Vekić.

Upitaj u kakvim je odnosima s Mamićem kaže: "Nisam bio u nikakvim odnosima, niti sam mu sudio u onom slučaju gdje je on osuđen".

Za komentar su novinari zamolili i Županijski sud u Osijeku, koji se do sada nije oglasio.

Kopirati
Drag cursor here to close