Određen zatvor

Makarska: Pretukli ga i tjerali da govori 'Hajduk živi vječno'

Napadnuti muškarac zadobio je lakše ozljede, a napadači su ga nasilničkim ponašanjem doveli u ponižavajući položaj
Vijesti / Svijet | 11. 07. 2019. u 18:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Makarska

Sudac istrage odredio je istražni zatvor za trojicu mladića u dobi od 20, 19 i 23 godine koji su s još dvije osobe osumnjičeni zbog napada na 27-godišnjaka iz Zagreba. Istražni zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, muškarci u dobi od 19, 20, 21, 23 i 25 godina presreli su u ranim jutarnjim satima 6. 7. ove godine 27-godišnjeg muškarca i fizički ga napali. Napadnuti muškarac zadobio je lakše ozljede, a napadači su ga nasilničkim ponašanjem doveli u ponižavajući položaj, stoji u jučerašnjem priopćenju PU splitsko-dalmatinske, piše Index.

DORH je izdao priopćenje s detaljima napada.

"Zamjenik općinskog državnog odvjetništva u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je trojicu hrvatskih državljana (1999., 2000. i 1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja iz članka 323.a Kaznenog zakona. (11. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 6. srpnja 2019. oko 3,50 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, postupili zajednički i dogovorno na način da su nakon što je osumnjičenik (1996.) rekao da su Bad Blue Boysi stigli, potrčali u smjeru kojim se kretao oštećenik (1992.)", kaže DORH.

Foto: Bljesak.info / Makarska

Nadalje, kad su mladića uhvatili, počeli su ga udarati i ponižavati. Tjerali su ga da govori "Hajduk živi vječno", piše Index.

"Osumnjičenici su ga zaustavili i natjerali da kaže "Hajduk živi vječno" smatrajući da je on član te navijačke skupine, a u cilju da ga zastraše i povrijede njegovo dostojanstvo, pa ga je trećeosumnjičenik (1996.) bez ikakvog povoda udario više puta šakom po glavi, leđima i vratu. Nakon toga su, osnovano se sumnja, svi osumnjičenici tražili od njega da pokaže svoju osobnu iskaznicu, što je on iz straha za svoju sigurnost i učinio, te su ga natjerali da ju prisloni na svoja prsa i tada su ga prva dvojica osumnjičenika fotografirali mobilnim telefonom, nakon čega su ga dvojica osumnjičenika (1996.) fizički napali udarajući ga šakama po raznim dijelovima tijela nanijevši mi površinske rane po ramenu i leđima", kaže DORH.

Prvoosumnjičenik ga je, osnovano se sumnja, porezao nožem ili sličnim oštrim predmetom po nadlaktici lijeve ruke i zatim mu zaprijetio, a postupanje osumnjičenika ponizilo je žrtvu i kod njega izazvalo strah za njegovu sigurnost.

Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik općinskog državnog odvjetnika podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor.

Kopirati
Drag cursor here to close