Oštra prijetnja

Macron ponovio: Bombardirat ćemo Siriju ako bude koristila kemijsko oružje

''Ako se bude koristilo kemijsko oružje sa smrtonosnim ishodom - učinit ćemo ono što su sami Amerikanci učinili prije nekoliko mjeseci; stavit ćemo se u poziciju da pokrenemo ciljane napade'', izjavio je Macron.
Vijesti / Svijet | 12. 03. 2018. u 16:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska je spremna pokrenuti ciljane udare po bilo kojoj lokaciji u Siriji koja se koristi za pokretanje kemijskih napada koji bi mogli rezultirati pogibijama civila, izjavio je predsjednik Emmanuel Macron.

Neposredno prije nego što bi Ujedinjeni narodi trebali raspravljati o Siriji, Macron je izjavio da Moskva, bliski saveznik vlade predsjednika Basharta al-Assada, nije učlinila dovoljno da se omoguće humanitarni napori u pobunjeničkoj enklavi Istočna Guta u blizini Damaska.

Upitan o sirijskom sukobu na konferenciji za novinare u Indiji, Macron je kazao da će Francuska biti spremna da napadne ako pronađe "neoborive dokaze" da je korišteno kemijsko oružje s namjerom da se ubijaju ljudi.

''Onog dana kada budemo imali, posebno u tandemu s našim američkim partnerima, neoboriv dokaz da je crvena linija pređena - konkretno ako se bude koristilo kemijsko oružje sa smrtonosnim ishodom - učinit ćemo ono što su sami Amerikanci učinili prije nekoliko mjeseci; stavit ćemo se u poziciju da pokrenemo ciljane napade'', izjavio je Macron.

Francuski čelnik upućivao je takvu prijetnju i ranije, ali s malo utjecaja na dešavanja u Siriji.

''Mi provjeravamo podudarnost naših informacija s onima naših saveznika, ali da budemo jasni, mi imamo vlastite kapacitete da identificiramo mete i da pokrenemo napade ukoliko se ukaže potreba'', kazao je Macron, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close