Stranputica

Macron: Izjave SAD-a, Izraela i Saudijske Arabije o Iranu su put prema ratu

Predsjednik Francuske, upozorio je da izjave SAD-a, Izraela i Saudijske Arabije o posljednjim događanjima u Iranu predstavljaju, kako je kazao, praktično put ka ratu
Vijesti / Svijet | 04. 01. 2018. u 08:27 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, upozorio je da službene izjave SAD-a, Izraela i Saudijske Arabije o posljednjim događanjima u Iranu predstavljaju, kako je kazao, praktično put ka ratu.

Macron je tijekom druženja s novinarima u Parizu, u povodu nastupanja nove 2018. godine, govorio i o prosvjedima u Iranu.

Naglasio je značaj nastavka dijaloga s Iranom, dodajući da je svakako potreban međunarodni pritisak na ovu zemlju te naglasio da ipak ne treba prekidati odnose s Teheranom.

"Retorika, službene izjave Sjedinjenih Američkih Država, Izraela i Saudijske Arabije, koji su na mnogo načina naši saveznici, skoro je takva da bi nas mogla gurnuti u rat", kazao je Macron.

Napomenuo je da je u sadašnjim uvjetima vrlo važno uspostaviti određenu ravnotežu te dodao da je potrebno odrediti strategiju kako bi se ograničili postupci Irana.

Upozorio je da bi, ukoliko dođe do prekida odnosa s Iranom, mogli uslijediti nasilni sukobi.

Podsjećamo, u neredima tijekom prosvjeda u iranskim gradovima u proteklih šest dana poginule su najmanje 24 osobe, a uhićeno je više od tisuću prosvjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close