Protiv covid mjera

Policija vodenim topovima rastjeruje prosvjednike u Ljubljani

Policija je objavila da prosvjedni skup, kao ni prethodna dva, nije prijavljen, zbog čega za sigurnost pojačanim brojem svojih snaga skrbi policija
Vijesti / Svijet | 29. 09. 2021. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protivnici vladinih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa okupili su se na Trgu Republike treću srijedu zaredom. Nakon tri sata okupljanja, na zahtjev Zorana Stevanovića, krenuli su prema predsjedničkoj palaći. Policijska uprava Ljubljana objavila je sinoć da prosvjedni skup nije službeno registriran, ali je ipak obavila razgovore s pojedincima koji su javno pozvali na sudjelovanje na skupu, javio je N1.

Prema podacima Policijske uprave Ljubljana, i današnji prosvjedni skup protivnika vladinih mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa nije prijavljen policijskoj stanici ili administrativnoj jedinici, što je vidljivo i sa web stranice eUprave.

Službenu procjenu broja sudionika policija će dati nakon završetka neprijavljenog skupa. Prosvjednici su se prvo okupili na Trgu Republike, a zatim su se počeli kretati u 16 sati.

Veća skupina prosvjednika već je stigla do sjeverne ljubljanske obilaznice, manje grupe prosvjednika nalaze se u središtu glavnog grada. Zatvorena je sjeverna obilaznica u smjeru Maribora. Policija je treći put u posljednjih godinu dana ponovo upotrijebila vodene topove. Prosvjednici i dalje inzistiraju da, unatoč vodenim topovima i pozivima policije, ne napuštaju mjesto događaja. U pravcu obilaznice, vlasti su poslale policijsko pojačanje.

Protest na kojem sudjeluju članovi antivakserskih udruženja, ali i ljudi koji kažu da nisu protiv cijepljenja, ali da je to pitanje osobnog izbora i slobodne volje, počeo je minutom šutnje u spomen na dvadesetogodišnju djevojku koja je umrla u ljubljanskom UKC-u od posljedica moždanog udara, dva tjedna nakon što je cijepljena cjepivom “Johnson & Johnson”.

Na početku okupljanja prosvjednicima se obratio i otac preminule, javljaju slovenački mediji.

Na skupu su se čuli i povici protiv Vlade i njene politike, te uzvici “lopovi, lopovi”, ali izgreda do sada nije bilo.

Kopirati
Drag cursor here to close