Vođa Kavačkog klana

Lišen slobode jedan od najtraženijih bjegunaca u Crnoj Gori

RTCG prenosi kako je riječ o navodnom vođi Kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu.
Vijesti / Svijet | 13. 12. 2018. u 16:51 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uspješnom i efikasnom međunarodnom policijskom suradnjom službenika crnogorske Uprave policije i razmjenom podataka s inozemnim partnerskim službama, sinoć je u iznajmljenom stanu u Pragu u Češkoj Republici lišen slobode S.K. (55) iz Kotora.

Kako je istaknuto u izvješću MUP-a Crne Gore, S.K. je lišen slobode na osnovu međunarodne crvene potjernice koju je raspisao NCB Interpol Podgorica u veljači 2017, zbog više teških kaznenih djela.

RTCG prenosi kako je riječ o navodnom vođi Kavačkog klana Slobodanu Kašćelanu.

''S.K. se potražuje radi osiguranja njegove nazočnosti u kaznenom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije i kazneno djelo zelenaštvo'', navodi se u priopćenju policije.

Sumnja se da je pokušao ubiti I.M. u Prčnju 2010. godine te da je iste godine u Kotoru, Tivtu i Budvi stvorio kriminalnu organizaciju radi "sticanja nezakonite dobiti i organizirao djelovanje kriminalne organizacije uz primjenu točno određenih pravila i unutarnje kontrole, pri čemu je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu“.

Osumnjičen je također da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja kaznenih djela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlaštene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško djelo protiv opće sigurnosti i pranje novca.

Kako se napominje u priopćenju MUP-a, S.K. je često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete, pa je u traganju za njim održavan kontakt s policijama Češke, Njemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švicarske, Portugala, Španjolske i Kosova, te su te aktivnosti rezultirale njegovim lociranjem, nakon čega su ga specijalne snage češke policije lišile slobode.

U tijeku je dalja komunikacija s nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po crnogorskoj međunarodnoj potjernici, u cilju njegova izručenja Crnoj Gori, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close