Inicijativa

Lideri regije u Draču o malom Schengenu

Lideri Zapadnog Balkana, su također nastavili sastanke u okviru inicijative o produbljivanju suradnje u regiji.
Vijesti / Svijet | 21. 12. 2019. u 21:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Agencije / Lideri Zapadnog Balkana u Draču

Premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije i predsjednici Srbije i Crne Gore posjetili su u subotu ujutro albanski primorski grad Drač koji je teško pogođen nedavnim razornim potresom u Albaniji i najavili suradnju u borbi protiv prirodnih katastrofa i izvanrednih situacija.

Kako je priopćila Vlada u Skoplju, premijeri Albanije i Sjeverne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev i predsjednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Milo Đukanović su u Drač došli u znak solidarnosti sa građanima Albanije i da pruže duhovnu potporu žiteljima gradova i naselja koja su nastradala u tom potresu.

Oni su se u Draču sreli s dijelom obitelji koje obnavljaju kuće poslije tragične katastrofe i potvrdili su spremnost da produže s potporom i pomoći za oporavak potresa, prenosi Beta.

Lideri Zapadnog Balkana, su također nastavili sastanke u okviru inicijative o produbljivanju suradnje u regiji.

Ova posjeta Draču je, kako se ističe, najava zajedničke suradnje u borbi s prirodnim katastrofama i izvanrednim situacijama, koja će biti uključena kao još jedna oblast neposredne i bliske suradnje zemalja Zapadnog Balkana, u dokumentu za intenzivniju integraciju regije koji će biti usvojen u Tirani.

Kako se prenosi na Instagram nalogu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića "budućnostsrbije" i u subotu ujutro su u Tirani organizirani prosvjedi u organizaciji Alina Kurtija "protiv Vučića i mini Schengena".

Kopirati
Drag cursor here to close