Istraga

Let MH17: Pronađeni krivci za rušenje zrakoplova

Istražitelji su ''prikupili dovoljno dokaza'' koji pokazuju da je Rusija osigurala raketni lanser korišten u obaranju zrakoplova.
Vijesti / Svijet | 19. 06. 2019. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera


Trojica Rusa i Ukrajinac suočit će se s optužbama za ubojstvo zbog obaranja zrakoplova Malaysia Airlinesa na letu MH17 u srpnju 2014. iznad istočne Ukrajine kada je ubijeno 248 ljudi, na suđenju koje će početi u Nizozemskoj u ožujku, priopćio je u srijedu istražni tim.  

Osumnjičenima će se, ipak, najvjerojatnije suditi u odsustvu jer nizozemske vlasti tvrde da Rusija ne surađuje u istrazi i da se ne očekuje da će izručiti bilo koga.

Foto: PR / Ostaci zrakoplova Malaysia Airlinesa MH17

Međunarodni tim pod nizozemskim vodstvom zadužen za uspostavu krivične odgovornosti za razaranje zrakoplova, imenovao je četvoricu osumnjičenih kao Ruse Sergeja Dubinskog, Olega Pulatova i Igora Girkina, i Ukrajinca Leonida Harčenka. Priopćio je da su izdane međunarodne potjernice za četvoricom ljudi, prenosi Reuters.

Istražitelji su ''prikupili dovoljno dokaza'' koji pokazuju da je Rusija osigurala raketni lanser korišten u obaranju zrakoplova.

''Imamo dokaze koji pokazuju da je Rusija osigurala raketni lanser'', izjavio je glavni nizozemski tužitelj Fred Westerbeke, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close