Stanovnici dobili obavijest da bježe u sklonište

Lažna uzbuna na Havajima zbog raketnog napada

Izgred se događa dok vlada napetost zbog sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa
Vijesti / Svijet | 13. 01. 2018. u 22:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američko vojno zapovjedništvo za Pacifik objavilo je u subotu da nije bilo raketne prijetnje Havajima nakon što su stanovnici primili pogreškom poslanu poruku na mobitele o neposrednom napadu.

Nešto ranije stanovnicima Havaja bila je pogreškom oglašena uzbuna zbog raketnog napada i upućen im je poziv da potraže sklonište.

Više osoba, među njima demokratska zastupnica u parlamentu Tulsi Gabbard, objavila je na društvenim mrežama fotografiju i tekst u kojemu kaže da je putem sustava Amber Alert, u nadležnosti američkog ministarstva pravosuđa, primila upozorenje o prijetnji.

''Prijetnja balističkog projektila na Havajima. Odmah potražite sklonište. Ovo nije vježba'', glasila je obavijest na pametnim telefonima koju su stanovnici otoka primili u subotu oko 8.00 sati po mjesnom vremenu (19.00 sati po srednjoeuropskom), javlja Hina.

Glasnogovornik američkog vojnog zapovjedništva za Pacifik rekao je da ''nije utvrđena nikakva prijetnja balističkog projektila na Havajima''. Američko savezno povjerenstvo za komunikacije objavilo je da pokreće istragu. Izgred se događa dok vlada napetost zbog sjevernokorejskog nuklearnog i balističkog programa.

Lažna uzbuna stigla je iz Agencije za upravljanje izvanrednim situacijama. CNN je prenio izjavu guvernera Davida Igea da je jedan od zaposlenika stisnuo krivi gumb.

Agencija je zatim objavila na Twitter: ''Nema raketne prijetnje Havajima''.

Kopirati
Drag cursor here to close