''Neće nas isključiti, otići ćemo''

Lavrov: Sami ćemo izaći iz Vijeća Europe

"Ne mislim da je sudjelovanje ruskog izaslanstva u Vijeću Europe važnije za Rusiju, nego za samu Europu“, zaključio je Lavrov
Vijesti / Svijet | 16. 10. 2018. u 20:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukoliko Europska unija bude zahtijevala da isključi Rusiju iz Vijeća Europe, Moskva Bruxellesu neće to dozvoliti, već će iz te institucije izaći sama, izjavio je ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"Rusija je u Vijeće Europe ušla zato što je ta institucija osiguravala opće europsko, univerzalno, zakonodavno prostranstvo. Oni koji to podrivaju nelegitimnim sredstvima lišavanjem prava ruskom izaslanstvu u odnosu na predstavnike drugih zemalja-znaju zbog čega to rade. Ako budu zahtijevali da nas isključe, nećemo im omogućiti tu radost, sami ćemo otići", rekao je Lavrov u intervjuu, koji prenosi SputnjikNrews.

Lavrov je dodao i da je neprihvatljivo da se jedna takva organizacija urušava isključivo zarad zadovoljavanja ambicija određenih političara, koji sjede u nekoliko europskih prijestolnica.

"Ne mislim da je sudjelovanje ruskog izaslanstva u Vijeću Europe važnije za Rusiju, nego za samu Europu“, zaključio je.

O Skripalju

Moskva se zalaže za rješavanje problema po pitanju trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skrpalja pravnim metodama. Međutim, sve što je Zapad rekao o tom pitanju sliči na grotesku, rekao je Lavrov.

"Rusiju optužuju da je sa najvećom vjerovatnoćom upletena u ovaj incident, kao i u događanja u Kataloniji, pa i u druge slučajeve, ali nijedan konkretan dokaz nije predstavljen. Za razliku od naših partnera, Rusija je formirala pravnu državu i poštujemo ta pravila. Nadamo se da će i drugi ta pravila poštovati", dodao je.

Asad stiže u Rusiju?

Rusko rukovodstvo pozvalo je predsjednika Sirije Bašara el Asada da posjeti Rusiju, između ostalog i Krim, priopćio je Lavrov.

"Nedavno je šef republike Krima Sergej Aksentov boravio u Damasku na poziv predsjednika Sirije. Upravo je on ponudio Asadu da posjeti Rusiju, a samim tim i poluotok Krim", rekao je.
(NN/sputniknews.com)

Kopirati
Drag cursor here to close