Sami se ponudili

Lavrov: Rusija je spremna djelovati kao posrednik u Venezueli

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro izjavio je u intervjuu za rusku novinsku agenciju RIA Novosti kako je spreman pregovarati s opozicijom uz pomoć međunarodnih posrednika.
Vijesti / Svijet | 30. 01. 2019. u 17:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Rusija je spremna djelovati kao posrednik u uspostavi dijaloga između venezuelanske vlade i opozicije'', izjavio je u srijedu ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. 

''Iskreno želimo stvoriti uvjete za uspostavu dijaloga između vlade i opozicije. Razgovarali smo o tome s našim venezuelanskim partnerima, Kinom, latinoameričkim zemljama i Europljanima'', izjavio je Lavrov na konferenciji za novinare. 

Venezuelanski predsjednik Nicolas Maduro izjavio je u intervjuu za rusku novinsku agenciju RIA Novosti kako je spreman pregovarati s opozicijom uz pomoć međunarodnih posrednika. 

Moskva pozdravlja Madurovu spremnost da prihvati takve međunarodne napore, kazao je Lavrov. 

Šef ruske diplomacije također je izjavio da su brojne zemlje i udruženja ponudile posredničke inicijative, uključujući Europsku uniju, Karipsku zajednicu, Urugvaj i Meksiko. 

Lavrov je, međutim, kazao da se čelnici venezuelanske opozicije protive svim inicijativama za dijalogom jer ih njihovi zapadni sponzori javno ohrabruju na takav destruktivan stav. 

''Pozivamo opoziciju u Venezueli da zauzme konstruktivan pristup, odustane od ultimatuma i djeluje nezavisno'', kazao je on. 

Glasnogovornik Kremlja  Dmitrij Peskov izjavio je na dnevnom brifingu za novinare u srijedu da je Madurova spremnost za pregovore "za svaku pohvalu".   

''Rusija je spremna pomoći na svaki način u rješavanju političke situacije u Venezueli bez miješanja u njena unutarnja pitanja'', izjavio je Peskov, prenosi Xinhua.

Kopirati
Drag cursor here to close