Stanje nesigurnosti

Kuvajtski emir sprema vojsku zbog konflikta na Bliskom istoku

Dobro ste svjesni ozbiljnih zbivanja oko nas koja zahtijevaju da budete na najvišem stupnju opreza pri obavljanju svojih dužnosti'', rekao je tijekom posjeta zapovjedništvu kuvajtskih oružanih snaga.
Vijesti / Svijet | 15. 05. 2019. u 20:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kuvajtski emir Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah poručio je da kuvajtska vojska mora biti spremna zbog konflikata na Bliskom istoku, koji su "doveli do stanja nesigurnosti". 

Zbog toga je pozvao oružane snage da poduzmu najviši stupanj opreza zbog "opasnog razvoja situacije" u regiji. 

Dobro ste svjesni ozbiljnih zbivanja oko nas koja zahtijevaju da budete na najvišem stupnju opreza pri obavljanju svojih dužnosti'', rekao je tijekom posjeta zapovjedništvu kuvajtskih oružanih snaga. 

Kuwait Times prenosi i da emir ima potpuno povjerenje da će "vojska biti spremna obraniti naciju od svih opasnosti". 

Obraćajući se časnicima, poručio je da kuvajtske vlasti "neće štedjeti na razvoju oružja i obuci oružanih snaga", prenosi Al Jazeera Balkans. 

''Uvijek smo spremni odgovoriti na sve prijetnje i opasnosti koje utječu na sigurnost i teritorijalni integritet Kuvajta'', odgovorio je načelnik Glavnog stožera, Mohammad Al-Khader. 

Tijekom sastanka je potvrđeno da su snage Nacionalne garde službeno preuzele zadaće osiguranja i zaštite naftnih postrojenja. 

Američka vojska je prije nekoliko dana u Zaljev poslala nosač aviona, te poslala bombardere B-52 u tu regiju koje bi, kako je navedeno, odvratile Iran od eventualnog napada. 

Prošle se godine Donald Trump jednostrano povukao iz nuklearnog sporazuma potpisanog s Teheranom i uvele Iranu "sankcije bez presedana" koje ugrožavaju izvoz nafte i tamošnje gospodarstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close