Ugrožavanje vladavine prava

Kurz traži sankcije protiv članica EU-a koje ne registriraju migrante

Austrijski kancelar Sebastian Kurz kazao da zagovara i "mnogo jasnije sankcije protiv članica koje se zadužuju, koje ne registraju i puštaju migrante da prođu, kao i za one koji ugrožavaju vladavinu prava i liberalnu demokraciju"
Vijesti / Svijet | 04. 05. 2019. u 09:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski kancelar Sebastian Kurz pozvao je na pregovore o novom sporazumu o Europskoj uniji koji bi zamijenio sporazum iz Lisabona, prenosi Anadolija.

U obraćanju za austrijske medije, Kurz je istakao da postojeći sporazum iz Lisabona nije prilagođen problemima i izazovima s kojima se suočavaju zemlje članice EU-a.

Podsjetio je da se nakon usvajanja Lisabonskog sporazuma 2007. godine Europska unija suočila s krizom eura, migracijskom i klimatskom krizom i na kraju s Brexitom.

Naglasio je također kako se Unija treba mnogo više fokusirati na svoju vanjsku i sigurnosnu politiku, ali bez uspostavljanja europske vojske.

Istaknuo je i da podržava reformu europskih zakona o konkurentnosti kako bi europske kompanije bile efikasnije na globalnim tržištima.

Kurz je poručio da zagovara i "mnogo jasnije sankcije protiv članica koje se zadužuju, koje ne registraju i puštaju migrante da prođu, kao i za one koji ugrožavaju vladavinu prava i liberalnu demokraciju".

 

Kopirati
Drag cursor here to close