Posljednja faza pregovora

Kurz se nada novoj austrijskoj vladi prije Božića

''Pred nama su još veoma intenzivni dani. Nadam se da možemo razjasniti situaciju u danima ispred nas danima'', kazao je Kurz.
Vijesti / Svijet | 14. 12. 2017. u 15:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski politički "wunderkind" Sebastian Kurz (31), ministar vanjskih poslova, izjavio je u četvrtak kako se nada formiranju koalicije s krajnjom desnicom prije Božića, dok mediji spekuliraju da bi se to moglo desiti tijekom predstojećeg vikenda.

''Veoma sam optimističan da možemo ostvariti naš cilj dovršenja koalicijskih razgovora prije Božića. U posljednjoj smo fazi'', izjavio je Kurz novinarima prije nego što je izvijestio austrijskog predsjednika o razgovorima.



''Pred nama su još veoma intenzivni dani. Nadam se da možemo razjasniti situaciju u danima ispred nas danima'', kazao je Kurz.

Kurzova konzervativna Narodna stranka (OeVP) ušla je u koalicijske pregovore s populističkom Slobodarskom strankom (FPOe), Heinz-Christiana Strachea, nakon listopadskih izbora kada su se njihove stranke našle na drugom i trećem mjestu po broju osvojenih glasova.

Posljednji put kada je antiimigrantska FPOe ušla u vladu u 2.000. godini pod čelništvom ondašnjeg kontroverznog čelnika Joerga Haidera, izbili su veliki prosvjedi i Austrija je neko vrijeme bila isključena iz Europske unije, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close