Austrijski kancelar

Kurz: Ne smijemo izgubiti zapadni Balkan

"Istina je da postoji perspektiva pristupanja EU, ili za snažniji utjecaj Rusije, Turske i iz drugih dijelova svijeta. Izgubiti tu regiju, koja je tako blizu nas, bilo bi loše po zapadni Balkan, ali i nas u EU", upozorio je Kurz na Europskom forumu A
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2018. u 08:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski kancelar Sebastian Kurz založio se za pristupanje zemalja zapadnog Balkana EU, upozorivši da bi se, u suprotnom, regija mogla naći pod utjecajem drugih.

"Istina je da postoji perspektiva pristupanja EU, ili za snažniji utjecaj Rusije, Turske i iz drugih dijelova svijeta. Izgubiti tu regiju, koja je tako blizu nas, bilo bi loše po zapadni Balkan, ali i nas u EU", upozorio je Kurz na Europskom forumu Alpbah. 

Kurz, koji trenutno predsjedava Vijećem EU, istaknuo je da je Austrija zemlja koja najviše u EU podržava zapadni Balkan, prenose mediji. 

On je negirao da je u svom izlaganju govorio o zapadnom Balkanu kao kriznom žarištu, istaknuvši da se zalaže da regija uđe u EU. 

Kurz je dodao i da ima osjećaj da je primjetno približavanje stavova Beograda i Prištine i da tu situaciju treba iskoristiti za pronalaženje rješenja, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close