Zaštitne mjere

Kurz: Mjere samo za necijepljenje

Kurz je objasnio da se više neće pratiti tjedna incidenca kao indikativna vrijednost na osnovu koje će biti poduzimane mjere, kao što je to bilo do sada
Vijesti / Svijet | 07. 09. 2021. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijski kancelar Sebastijan Kurz najavio je težište korona mjera za jesen, koje predviđa da više neće biti općeg zaključavanja, već samo "zaštitnih mjera" za necijepljene da je cilj povećanje spremnosti na vakcinaciju, i više kontrola, uz otvorene škole.

Kurz je, za ORF, objasnio da se više neće pratiti tjedna incidenca kao indikativna vrijednost na osnovu koje će biti poduzimane mjere, kao što je to bilo do sada, prenosi Srna.

Umjesto toga pratit će se ubuduće popunjenost kapaciteta na intenzivnoj njezi.

Objasnio je da je izrađen plan mjera koje će biti primijenjene od dostizanja određenog kapaciteta.

Što se zaključavanja tiče Kurz je poručio da, ukoliko budu potrebne "zaštitne mjere", one više neće biti za cijelu zemlju, već samo za necijepljene.

Kada je riječ o cijepljenju on je najavio kako želi da se nastavi davanje treće doze, i da ostaje cilj da se poveća stopa procijepljenosti stanovništva.

Također je najavio jačanje kontrola, i to ne samo kako bi se ljudi naveli da se cijepe već zato što ima sve više lažnih certifikata o cijepljenju, a i ne poštuju se svuda korona pravila.

Upitan za škole Kurz je istaknuo da će one ostati otvorene.

Rekao je da želi po svaku cijenu da spriječi novo zaključavanje i prelazak na nastavu od kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close