300

Kurz i Kogler predstavili program nove austrijske vlade

Kurz je poseban naglasak stavio na pitanja kao što su porezna regulativa, neregularne migracije i unutarnje integracije.
Vijesti / Svijet | 02. 01. 2020. u 22:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su austrijski konzervativci Narodna stranka (OeVP) i Zeleni postigli dogovor o koaliciji, lideri stranaka su u četvrtak objavili i program vlade, javlja Anadolu Agency (AA).

Program nove Vlade Austrije na ukupno 300 stranica na konferenciji za medije su objavili predsjednik Narodne stranke (OeVP) Sebastian Kurz i šef Zelenih Werner Kogler.

Kurz je poseban naglasak stavio na pitanja kao što su porezna regulativa, neregularne migracije i unutarnje integracije.

Istaknuo je da će zaštita vanjskih granica Europske unije (EU) i dalje biti jedan od austrijskih prioriteta u okviru borbe protiv neregularnih migracija, napominjući kako se protivi ideji raspodjele izbjeglica unutar EU-a te da trebaju biti uspostavljeni centri za repatrijaciju migranata.

Foto: AA / Sebastian Kurz

Naglasio je da će biti povećan broj tečajeva njemačkog jezika kako bi proces integracije bolje funkcionirao te da će raditi na tome da ljudima koji su stekli status izbjeglica pruže veće mogućnosti prilikom zapošljavanja čime bi se mnogo brže adaptirali u novom društvu.

Istaknuo je također da će biti proširena zabrana nošenja marame koja se već primjenjuje u osnovnim školama.

"Dogovorili smo se o primjeni zabrane nošenja marame u školama za djevojčice do 14 godina", kazao je Kurz.

Kogler je istaknuo da će posebnu pažnju posvetiti snažnijoj borbi protiv korupcije i povećanju transparentnosti, dodajući da je cilj smanjenje birokratije i transparentna država. Naglasio je važnost provedbe Pariškog klimatskog sporazuma i istaknuo da je smanjenje emisije ugljičnog dioksida od vitalne važnosti za Austriju, ali i cijeli svijet.

U tom kontekstu je dodao da će smanjiti cijene javnog prijevoza kako bi potaknuli građane da više koriste gradski prijevoz.

Kopirati
Drag cursor here to close