Operacija ''Izvor mira''

Kurdi tvrde da Turska napada ''civilna područja'' na sjeveru Sirije

Mustafa Bali iz Sirijskih demokratskih snaga priopćio je da su zračni udari izazvali ''veliku paniku među ljudima u regiji''.
Vijesti / Svijet | 09. 10. 2019. u 17:20 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik snaga pod kurdskim vodstvom, koje uživaju američku podršku, priopćio je da turski borbeni zrakoplovi napadaju ''civilna područja'' u sjevernoj Siriji.

Mustafa Bali iz Sirijskih demokratskih snaga priopćio je da su zračni udari izazvali ''veliku paniku među ljudima u regiji''.

Balijev tweet u srijedu popodne uslijedio je kratko nakon što je turski predsjednik Erdogan objavio u tweetu da je turska vojna ofanziva na sjeveroistok Sirije počela.

Turska danima gomila trupe u pripremama za napad protiv kurdskih boraca u sjeveroistočnoj Siriji koje Ankara smatra terorističkom organizacijom.

Američki dužnosnik izjavio je da turski zračni udari u sjeveroistočnoj Siriji nisu koordinirani s američkom vojskom i da se smatraju opasnim za koalicijske snage i civile u regiji.

Dužnosnik je tražio da ostane anoniman jer nije bio ovlašten da se obraća novinarima.

Erdogan je objavio pokretanje zračnih udara po regijama sjeveroistoka Sirije pod kurdskom vlašću, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close