Premijer Crne Gore

Krivokapić: Ako povučemo priznanje Kosova, past će Vlada Crne Gore

Ako bi vlada Zdravka Krivokapića donijela odluku o povlačenju priznanja Kosova trajala bi samo do sljedećeg skupštinskog zasjedanja.
Vijesti / Svijet | 07. 03. 2021. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kaže da je za dio stanovništva te zemlje pitanje Kosova emotivno i da smatraju da je to neotuđivi dio Srbije. Također je dodao da ako bi njegova vlada donijela odluku o povlačenju priznanja Kosova trajala bi samo do sljedećeg skupštinskog zasjedanja.

“Taj dio našeg naroda će to misliti ma kakav na kraju bude dogovor Beograda i Prištine. Da sam bio predsjednik Vlade Crne Gore u situaciji kada Crna Gora još nije priznala Kosovo, nikada ne bih dao suglasnost da se to dogodi. Ali, sve je završeno prije mog dolaska u vladu i prije ove vlade”, navodi Krivokapić u intervjuu za Blic.

Kaže i da kada bi donijeli sada odluku da se priznavanje neovisnosti Kosova povuče, Vlada bi pala na prvom sljedećem skupštinskom zasjedanju.

“DPS bi uradio sve da ponovo formira vladu i ponovo donese istu odluku za Kosovo. Sve drugo je imaginacija bazirana na željama”, kaže Krivokapić.

Kopirati
Drag cursor here to close