'Isprazna buka'

Kremlj odbacio navode o trovanju Navalnog

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je optužbe, rekavši da one "apsolutno ne mogu biti istinite, i to je samo isprazna buka".
Vijesti / Svijet | 25. 08. 2020. u 21:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kremlj je u utorak odbacio navode da je ruski opozicijski čelnik Aleksej Navalni, koji je u komi u njemačkoj bolnici, otrovan i da nema nikakve osnove za kaznenu istragu jer je moguće da je pogoršanje zdravstvenog stanja političara moglo biti izazvano drugim uzrocima.

Inzistiranje vlade da Navalni nije otrovan - pojačano komentarima ruskih liječnika i državnih medija - uslijedilo je dan nakon što su njemački doktori priopćili kako testovi ukazuju da je Navalni otrovan, što je izazvalo bijesne reakcije Navalnijevih saveznika koji tvrde da Kremlj stoji iza pogoršanja zdravstvenog stanja svog najglasnijeg kritičara.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je optužbe, rekavši da one "apsolutno ne mogu biti istinite, i to je samo isprazna buka".

''Nemamo namjeru to prihvatiti ozbiljno'', kazao je Peskov.

On tvrdi kako nema nikakve osnove za pokretanje kaznene istrage zdravstvenog stanja Navalnog, rekavši da bi ono moglo biti pogoršano brojnim uzrocima i da bi prvo trebalo utvrditi jedan uzrok.

''Ukoliko se supstanca (koja je izazvala pogoršanje stanja) pronađe i ako se ustanovi da je riječ o trovanju, onda će biti razloga za pokretanje istrage'', izjavio je Peskov, prenosi AP.

Kopirati
Drag cursor here to close