Sve bliže

Korona virus i u Italiji

Ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kini popeo na 9.692 do 30. siječnja navečer, navodi NHC u priopćenju.
Vijesti / Svijet | 31. 01. 2020. u 07:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U epidemiji virusne upale pluća u Kini umrle su još 42 osobe u pokrajini Hubeju, u središtu zemlje, priopćile su u petak mjesne zdravstvene vlasti, piše Hina 

Nakon ovog, dosad najvećeg broja umrlih u jednom danu (30. siječnja), broj žrtava koronavirusa koji se pojavio u prosincu popeo se na 213 a potvrđena su 1.982 nova slučaja, priopćilo je kinesko državno zdravstveno povjerenstvo (NHC).

Time se ukupan broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kini penje na 9.692 do 30. siječnja navečer, navodi NHC u priopćenju.

Prva dva slučaja u Italiji

Talijanski premijer Giuseppe Conte je u četvrtak rekao da su u Italiji potvrđena dva slučaja oboljenja od koronavirusa, prvi u toj zemlji od pojave virusa u prosincu u Kini.

Conte je rekao da je Italija obustavila zračni promet između Italije i Kine.

"Imamo dva potvrđena slučaja koronavirusa u Italiji", rekao je Conte na konferenciji za medije dodavši da je riječ o turistima iz Kine.

U četvrtak je Svjetska zdravstvena organizacija zbog epidemije koronovirusa u Kini proglasila globalno izvanredno zdravstveno stanje.

U Njemačkoj zabilježen peti slučaj

Njemačke zdravstvene vlasti priopćile su u četvrtak da su identificirale peti slučaj koronavirusa u zemlji kod zaposlenice koja radi u istoj tvrtki kao i četvero zaraženih u južnoj saveznoj pokrajini Bavarskoj.

Koronavirus je "povrđen kod zaposlenice tvrtke u Starnbergu u kojoj radi i četvero zaraženih", navodi se u priopćenju bavarskog ministarstva zdravstva koje dodaje da će u petak objaviti opširnije informacije.

Virus 'trese' i burzu

Na Wall Streetu su u četvrtak burzovni indeksi porasli, nakon poruka Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), koja je proglasila globalno izvanredno stanje zbog koronavirusa, a ulagače su ohrabrili i solidni poslovni rezultati američkih kompanija, piše Hina

Kopirati
Drag cursor here to close